laupäev, 26. jaanuar 2008

Oravad panevad meid proovile

Tundub, et valitsuses põhirolli etendavad oravad kombivad rahva taluvuspiire. Avalöögi tegi alati maialt naeratav kultuuriminister, kes leidis, et kõige õigem oleks, kui kõik kultuuriüritused oleksid 18%-liselt maksustatud. Olgu tegemist siis joome-end-silmini-täis taoliste festivalidega või regilaulu simmaniga, mis ei taotle kasumeid, vaid on korraldatud puhtast entusiasmist. Üsna pea toodi avalikkuse ette uus töölepingu seadus. Et proua sotsiaalminister üksi hätta ei jääks surve all (eks nähti seda ette), tuli mängu ka endine RUJA managerist justiitsminister. Vaid tööandjad/ettevõtete juhid (kes tegelikult peaksidki olema peamised, kui mitte ainsad Reformierakonna valijad) ei ole midagi negatiivset selle eelnõu kohta öelnud. Tore tegelikult, et oravate arvates on eestlased nii ausad ja usaldusväärsed, et töölepinguid võib ka suuliselt sõlmida ning tööd teha teades, et boss "ausõna" lubas kuu lõpus maksta. Või mis?

Kui sellega ei uurita mitte taluvusläve, siis tähendab see, et oravad on kas liiga "ära tõusnud" või lihtsalt on mõistus tööle minnes koju ununenud...

Kuid ei saa öelda, et tööd ei tehta ning tavaliste inimeste peale ei mõelda. Näiteks tuldi välja ideega jätta riigilipp Pika Hermanni torni ööpäev läbi lehvima. No loomulikult, miks peab keegi iga päev asjatult tööd rabama- lipu vardasse tõmbama ning siis jälle alla võtma?

2 kommentaari:

;) ütles ...

Ära ohi oravate kallal, kõik mis nad teevad on õige :)

Hergo Tasuja ütles ...

Selge.