esmaspäev, 25. september 2017

Volikogu

Emmaste vallavolikogu (ilmselt viimase koosseisu) viimane istung. Järjekorranumbriga 49.

Oli ajaloo tarbeks fotode tegemine, tordi söömine, üksteise tänamine, kokkuvõtete tegemine. Aga ka päevakord eelnõudega.

Tulumaksu laekumine kaheksa kuuga ületab 2016. aasta näitajat vaid 0,66 protsendiga. Väidetavalt on tegemist ebakõlaga riiklikul tasandil.

Lisaeelarve sai siiski kokku ja läbis suurte probleemideta nii eelarvekomisjoni kui ka volikogu. Tulumaksu laekumise prognoosi sai vähendatud. Investeeringuid ümber tõstetud.

Kõige rohkem oli arutelu Sõru Merekeskusega lepingu pikendamise teemal. Leping lepinguks. Selle sisulise poolega tegelemist on välditud. Väidetavalt puudub info, kui palju MTÜ sadamatasudelt teenib. Ning majanduskomisjoni poolt sügisel toetuse leidnud ideed, et vald võtab tööle inimese, kes sadama kaptenina tegeleks ka sadama arendusega (praeguse n-ö koha täiteks oleva kapteni asemel), ei hakatud üldse edasi arendamagi. Ent nüüd tekkis eikusagilt idee anda Merekeskusele veel 5000 eurot aastas, et sadam hoogsamalt tööle hakkaks. Ütlen otse, kehva, väga kehva mekk jäi asjast. Nagu päevakorrapunkti juures arutelul koorus, siis selle eest, et nelja aastaga pole sadamas arenguid olnud ja et oleme ühte MTÜ-d teistele vallas tegutsevatele ühendustele eelistanud, siis anname neile veel viis tuhat aastas, kuna see läheb omadele.

Eks minu avaldus oli ka paljuski selle päevakorrapunktiga seotud. Ent mitte pelgalt.

Kommentaare ei ole: