laupäev, 23. september 2017

Debatt 2

Teine valimisdebatt Käinas. Laval ehk erakondasid/valimisliite oli esindamas rohkem inimesi, samas kui neid, kes mõnega neist seotud pole, saalis vähem. Kas on küsimus selles, et Käinas ongi kõik nii hästi, et pole millegi üle debateerida? Etteruttavalt öeldes - kohaliku piirkonna küsimusteni ei jõutudki, räägiti ülesaarelises kontekstis. Ja isegi rahvusvahelises mõõtmes.
Mis silma jäi. Meeldis Heleni värskus ja tarmukus. Omar on jätkuvalt kahe jalaga maas ja vaatab asjadele väga kaine ning läbimõeldud pilguga. Kui peaks aga parima väitleja välja tooma, siis Georg võitnuks. Seal, kus mõistlik polnud (tuulepargid ja kas IRL nende rajamist toetab, seda me teada ei saanudki), seal sõna ei võtnud. Samas nõelas teravalt ja tegi nalja.
Tarmo rõhutas vähemalt kahel korral, et tal on kahju, et on kaks valimisliitu, mitte üks ehk tegelikult tulnuks kokku leppida ja jõud koondada. Kui mõtleme sõnavõttudele ja programmidele, siis ühisosa on tõesti palju. Ehk kaugem siht - et saarel elu püsiks ja inimestel hästi läheks - on justkui sama, ent tihti takerdume pisiasjadesse ja lühikese perspektiivi otsustesse, mis koostööd pärsivad. Kui vaid suudaks sellest üle olla.

Kommentaare ei ole: