neljapäev, 7. september 2017

Valimised

Eile sai teatavaks, et kandideerin ka sel korral vallavolikogusse. Mitte küll enam Emmaste, aga seoses haldusreformiga Hiiumaa valla volikogusse.
Miks ja kuidas, sellest täpsemalt-pikemalt hiljem. Hetkel teeb lihtsalt rõõmu, et nimekirjas on hariduse ja kultuuri valdkond väga tugevalt esindatud. Lisaks on tegemist haritud seltskonnaga.
Ja kõige enam meeldib mulle, et naisi on oluliselt rohkem kui mehi. Olen viimased aastad mõelnud ja ka öelnud, et (kohalikku) poliitikasse on rohkem naisi vaja. Mitte soolise tasakaalu pärast. Või mitte pelgalt selle pärast. Arvan, et sellest võidab ühiskond tervikuna, kuna naised ja mehed lihtsalt mõtlevad veidi erinevalt ja tunnetavad maailma ka natukene teistmoodi.
Loomulikult on iga inimene erinev ja äärmuslikke näiteid on mõlema soo seast võimalik välja tuua. Seega stereotüüpidesse ei tasu laskuda. Aga et nimekirja koostades ei ole soolist aspekti otseselt silmas peetud, ikka inimest ja tema isikuomadusi, siis võib naiste ülekaalu üle siiski heameelt tunda.

Kommentaare ei ole: