kolmapäev, 24. veebruar 2016

EV 98

Palju õnne, isamaa!

Eesti sünnipäeva tähistan täna sportlikult. Hiiumaa II suusamaratonil. Mis, tõsi, toimub ilma lumeta. Aga kui jääda lund ootama, siis vist ei saaksi maratoniga teise võistluseni liikuda. 2013.a. toimus suusamaraton, kaks aastat jäi ära lumepuudusel ja nüüd siis viiakse läbi jooksu-matkana.
Samas ei oleks mul midagi ka selle vastu, kui EV sünnipäeva puhates pidada saaks. Pikutaks, loeks, vaataks ehk paraadigi. Aga kui sai lubatud abiks olla, siis tuleb olla. Ja eks püüan väikese jooksuotsa ise ka teha, kuigi keha ütleb, et head nahka sellest ei tule.

Esmaspäeval osalesin Käina valla EV 98-le pühendatud aktusel. Natukene üllatas, et saalis oli palju vabu kohti. Samas kontsert ise oli muhe ja konkreetne, ei olnud üleliigset venitamist-miilustamist, aga midagi olulist puudu ka ei jäänud.
Eile siis maavanema vastuvõtt meie koolis. Eriti kui arvestame (aga ka seda teadmata võiks sama meelt olla), et selle toimumine Emmastes sai teatavaks kuu aja eest, pandi kokku superäge asi. Koolimaja hingas juba mitu nädalat selle sündmuse rütmis. Kiitus ja kummardus nende ees, kes asja eest vedasid.
Eks ta nii olegi, et Eestil tervikuna läheb siis hästi ja Eesti on siis edukas, kui nö tavainimesel läheb hästi, kui me ise suudame üheskoos toimetada ja ühiselt midagi vahvat luua.

Kommentaare ei ole: