neljapäev, 29. jaanuar 2015

Kool

Reedel alustan taas õpinguid. Jättes praegu sisu kõrvale ehk ei keskendu valitud erialale, on küsimus, et kas mul on liiga palju vaba aega.
Ei ole, oleks lihtne ja lühike vastus.
Aga eks aeg on paljuski planeerimise küsimus. Ehk kõik on võimalik, kui asju ise sättida oskad. Ja tahad. Tõsi, see eeldab, et planeerimata-ootamatud asjad teele ei hüppa. Ja tõsi on ka see, et paraku nad seda ikkagi kipuvad tegema. Aga eks tuleb siis kõrgemale ehk neist üle hüpata, mitte otsa joosta.
Ülikooli osas on aga ootused ühest küljest enesetäiendamise osas. Teisalt vaheldus. Ja loomulikult ka asjaolu, et õpetaja peakski aeg-ajalt, samas pikas plaanis vaadatuna regulaarselt end ka õpilase rolli asetama. Oskus asju teise nurga alt näha on väga väärtuslik.

4 kommentaari:

LiisP I Cvr_2_Cvr ütles ...

Mida 6ppima seekord?

Hergo Tasuja ütles ...

Nutitehnoloogiat :)

LiisP I Cvr_2_Cvr ütles ...

Mmm... hea valik!
Kui ma saaks oma erialaste 6pingutega otsast peale alustada, siis hakkaksin ka IT'd 6ppima... Kuidas ja miks selline huvi, kui kysida tohib?

Hergo Tasuja ütles ...

Tegelikult on tänapäeval nii, et isegi Sinu vanuses :D on täiesti mõistlik uuesti õppima asuda.
Aga miks, siis mõtteid on mitmeid. Ühtepidi ei taha nö rongilt maha jääda. Kooliski on näha, kuidas lõhe õpilaste ja vanema generatsiooni õpetajate vahel kasvab. Paraku.
Teistpidi tahaks ka lihtsalt selle nutinduse juures selle kasulikku poolt rakendada osata.
Kui maailm liigub selles suunas, siis oleks rumal kõigest jõust teisele poole joosta, uskudes, et küll teised sinu järgi tulevad.