teisipäev, 31. mai 2016

Nädal

Möödunud kolmapäev läks algklasside olümpiapäeva alla. Ühtepidi on see väsitav, sest nii noortel on energiat ja küsimusi nii-nii palju :) Teistpidi saad energiat jälle kuhjaga tagasi.
Eriti kui ilm on ilus, kui noored tahavad sportida, kui neil õnnestub isiklikke rekordeid parandada ja kui nad üksteisele häälekalt kaasa elavad. Just nii nagu see nädala eest oli.
Neljapäeva hommikul suundusime mandrile. Klassiekskursioonile. Esiteks Nõmme seikluspark. Mäletan kolme aasta tagust klassireisi Roostale, kus sain aru, et selline turnimine pole päris minu teema. Vahepeal õnnestus käia Otepääl, oli samuti närvekõditav.
Nõmme on neist kolmest kõige külastajasõbralikum. Alustama peab nö 0-rajast, et tunne kätte saada ja edasi läheb asi järk-järgult ekstreemsemalt, pakkudes samas inimestele suhteliselt tihti võimaluse edasi enam mitte minna. Ei pelga tunnistada, et päris lõpuni ma ei läinud. Samas õnnestus kõrgusehirmule vaatamata kahekorruselise maja katuse kõrgusel akrobaatikaga tegeleda. Üks poiss astus nöörredelil valesti ehk libastus ja jäi rippuma- mis omakorda tõestas, kuivõrd turvaline see kõik on, kui ettenähtud reeglitest kinni pead. Et olin talle kõige lähemal, liikusin tema poole ja upitasin mis ma upitasin, platvormile õnnestus ta vinnata.
Samas jäi päevast vaat et sama eredalt meelde päeva teine peatuspunkt. Klass otsustas kinno mitte minna ja selle asemel ühe klassivenna isatalus käia. Võimas park on neil rajatud. Alates vist 200 eri liigist viinamarjadest kuni kõiksugu muude taimedeni välja. Tapiol oleks seal vast nädal aega uudistamist :)
Reedel kõlas üheksandikele viimane koolikell. Suur rõõm oma klasside pärast, kes on valmis võtma vastutuse, saavad hakkama organiseerimise ja ürituse läbi viimisega. Ehk tutipäev oli suuresti nende endi eest veetud ja vedasid välja küll. Päris hästi! Mina lähtun põhimõttest, et usalda inimesi, anna neile võimalus kokkulepitud reeglite alusel teha mida nad soovivad, kuniks usaldust ei kuritarvitata. Koolipäeva lõppu oli ka veesõda kooskõlastatult planeeritud ja teeb noortele au, kuidas reeglitest kinni peetakse.
Nädalavahetus läks puhkamise ja koduste tegemiste, aga paraku osaliselt ka tööasjade peale.
Samas on nii, et kui sa reaalselt naudid seda, mida sa teed, siis see tegevus sind ka ei väsita. Või väsitab märgatavalt vähem.

Kommentaare ei ole: