teisipäev, 17. märts 2015

Premium liiga

Raio Piiroja, Joel Lindpere, Sergei Pareiko, Ats Purje, Dmitri Kruglov, Enar Jääger jt. Kõik mängivad käesoleval hooajal Premium liigas. Pole paha!

Kaks vooru on selja taga. Ja kuigi see on alles stardikiirendus, võib mingeid jõujooni märgata ja ennustusi teha.

Ennustan, et sel hooajal võtab võidu kas Flora või Levadia. Kumbki pole minu lemmik, aga koosseise vaadates tundub nende edu kõige tõenäolisem. Kui peaksin panuse panema, siis pakuksin, et esimeseks tuleb Levadia. Tugevad täiendused Saagi, Kruglovi ja Pareiko näol, lisaks juba kindel sissetöötanud sats. Ega Floragi nimekiri kehva pole ja kontrollmängudes näidati korralikku hoogu, aga pigem jääb nooruslikkus pika hooaja jooksul Levale alla.

Kolmandaks usun tulevat Nõmme Kalju. Loomulikult loodan, et jõutakse veel kõrgemale, aga realistlik pool minus seda ei kinnita. Samas on eesliini täiendused Purje ja Lindpere päris korralik relv. Isegi noorenduskuuri läbi teinud tiimi vaatevinklist. Ja kõige nõrgem lüli võib asuda treeneripingil, kuna puuduvad kogemused. Ent kes teab, võib-olla mees üllatab.

Neljas-viies peaks olema Sillamäe ja Infonet. Sillamäe tegi korraliku hooaja, lõplikust sähvatusest jäi veidi puudu. Oluliselt ei ole tiim ka hooaegade vahel muutunud. Kindlasti tugev medalinõudleja, kui eespool keegi vääratab. Infonet on samuti korralik mansa, kes liiatigi enda ridasid hooaja eel märgatavalt tugevdanud. Puudu jääb aga stabiilsusest ja kindlusest, vormistamisoskusest.

Kuues Trans. Nimekirja vaadates täiesti korralik tiim. Samas on mitu korda hooaega medalipretendendina alustatud, ent siis täielikult lagunetud. Jah, alati mitte küll mänguliselt vaid platsiväliste tegevuste tõttu. Seda arvestades on kuues koht maksimum, mis nad võtta võivad. Ja ega päris kindel selles olla ei saa, et see võetakse...

Tartu, Pärnu, Viljandi, Paide. Viimane ots on põnev. Eeldatavasti ka tasavägine ja et tiimid omavahel neli korda läbi mängivad, siis võivad tulemused siia-sinna kõikuda. A la võidad 4:2 ja siis kaotad 0:3. Kes keda edastab, ei julge ennustada. Võib nii, võib naa. Peamine, et võitluslikkust ja pinget jaguks.

Üldkokkuvõttes peaks päris korralik vutihooaeg tulema. Ja et mitmed koondislased on tee tagasi koduliigasse leidnud, lisaks ilmad juba varakevadiselt soojad, jõuab ehk ka publik staadionile.

Kommentaare ei ole: