kolmapäev, 15. veebruar 2012

Lumi

Lumekoristus Pühalepa vallas.

Möödunud talvel olid vallal jamad lumekoristustöödega. Valla ettevõtja andis nad kohtusse ja seal neid ka võitis. Nüüd sügisel oli taaskord sahkerdamist lumelükkamispiirkondade jagamisega.
Millegipärast taheti kõik tööd (ehk siis ka raha- siit ka tõenäoline põhjus...) varblasele anda.

Aga tehku siis tööd ka! Eelmine aasta ei lükatud minu Lõpe talu teid vist põhimõtteliselt lahti. Nüüd täna peale tööd suundusin Tubalale. Tubli kaks tundi intensiivset lumelükkamist. Iseenesest ei olegi mul midagi trenni vastu. Aga kui ma poleks neid teid lahti lükanud, siis majaomanikud autoga oma kodu juurde küll ei oleks pääsenud. Lisaks, õhtul koju sõites kohkusin Paladele kontorimajade juurde keerates ära. Heltermaa maantee poolne teeots oli täiesti lahti ajamata. Mõnusad lumevallid ootasid autojuhte.

Sain aru, et lumelükkajate muutmise mõte on võimekuse tõstmine. Aga kus see võimekus on, kui teid lahti ei lükata? Selge et üks traktor kogu valla teid lahti ajada ei suuda. Samas arvestades, millisel lapsikul tasemel lumekoristustööde teenusepakkuja hange koostatud oli, ei ole selliste probleemide ilmnemine suur ime.

Käesoleva aasta eelarve eelnõu kohaselt kulutatakse 2012. aastal teede ja tänavate korrashoiule 62152 eurot. (*Võrdluseks- eelmisel aastal kulus üle saja tuhande) Ja millegipärast on selle all olev eelarverida "s.h. lumelükkamine" tühi mis tühi. Kas siit tulebki välja lugeda, et sel talvel hoolitsegu iga mees oma teeotsa eest ise?

Kommentaare ei ole: