neljapäev, 14. jaanuar 2021

Poliitika

Kui esimese hooga tundus, et poliitikavaatlejana hommikuse udu pealt tehtud ennustus lähebki täppi, siis edasine näitas, et elu on nüansirikkam.
Kesk saanuks senise koalitsiooni jätkamise korral peaministri koha säilitada. Tõsi, tööülesanded lihtsad ei ole ning mida suutis Jüri, ei pruugi teised korrata. Samas olnuks hea võimalus tänasest peaministrist tulevane president teha.
See variant olnuks kindlasti laual, kui uus koalitsioon koosnenuks kolmest osapoolest. Nii olnuks presidendi parlamendis ära valimiseks hääled koos.
Praeguse kombinatsiooni puhul ei ole see samuti välistatud. Nii Refil kui Keskil on üsna tugev tagala KOV-ides, et koostöö korral saaks valimiskogus ühiskandidaadile vajaliku toetuse.
Kui see nii ei ole, siis on keeruline mõista, miks Kesk sellisteks järeleandmisteks valmis oli.
Refi poolt muidugi mõistan toetust kaksikliidule, selle asemel, et ministrikohad kolme partneri vahel jagada. Samas on keeruline mõista soovi valida partneriks just äsja kriminaalkahtlustuse saanud organisatsioon.
Toimunu näitab, et vähemalt sama oluline kui programm (mida seostatakse ka maailmavaatega) on inimsuhted. Ehk kes kellega koos soovib olla või kes kellega koos olemist talub.

Kommentaare ei ole: