kolmapäev, 22. märts 2017

Jää minek

Kirjutasin reedeses maakonnalehes arvamusloo, miks ei tohiks praegusel hetkel suurte tuuleparkide ja nendega seonduvatel teemadel kiirustada.
Üks asi on, et hetkel planeeritavale tuugenite alale tehtud KMH sisaldab olulisi puudujääke, aga ka vigu. Kui kohalikke inimesi ja nende väiteid ei taha uskuda, siis ehk akadeemik Anto Raukase argumendid on kaalukamad ametnike jaoks.
Teine on vajaduse puudumine koostöölepingu järele. Arendaja on valmis ootama KOV-valimiste järgset perioodi, kus on kas üks Hiiumaa vald või praegusest igal juhul suurem Hiiu vald. Ka väide, et sellega tahetakse seista hiidlaste (just hiidlaste, mitte ühe valla elanike- see jäi KMH aruande arutelul kõlama) eest, on korrektne, kui sellest saakski kasu kogu Hiiumaa. Praegusel juhul sõlmitud koostööleping tagaks võimaliku osalise kompensatsiooni vaid ühele piirkonnale. Muidugi võib ju ka öelda, et kaugemad piirkonnad - ja poliitikus jaoks olulised hääled valimistel muidugi ka - ei ole nende jaoks olulised.
Kolmandaks ei küsinud minu teada ükski valimisliit või erakond selleks valijalt mandaati. Ümmargune "toetame taastuvenergeetika arendamist" ei ole piisavalt selge ja konkreetne andmaks teed suurtele tuuleparkidele. Nüüd, oktoobrikuistel valimistel on võimalik valijalt selleks toetust küsida.

Kommentaare ei ole: