reede, 15. mai 2015

Noored

Eile õhtul pääses meie vald Aktuaalse Kaamera saatesse. Ikka sama teemaga: "noored ei ole rahul vallavanema tööga" (ERR sõnastus).

Loost jäi kõlama, et vallavanema jaoks "tuli [allkirjade kogumise] kampaania üllatusena", tema poole ei ole personaalselt pöördutud.
Ma arvan, et noored ei peagi täpselt teadma, kelle uksele koputada ja kelle kõigiga peaks rääkima. Neid tuleb hoopis tunnustada, et nad nii hästi ja määrustest-paragrahvidest lähtuvalt oma vaadete eest seisid. Samas ei tegutsetud saladuskatte all. Info jõudis volikogu esimeheni ja sealtkaudu volikogule ja vallavanemale juba aprillikuu esimesel kolmandikul. 13. aprillil potsatasid e-postkasti pöördumine ja kogutud allkirjad.
Samas on vallavanema mõte õige. Veel enam- ta tabab lausa naelapea pihta! Omavahel oleks pidanud rääkima. Vallavanem ja noortevolikogu. Ja seda tegelikult juba enne koondamisotsust. Kõige hiljem siis, kui oli teada, et noored ei ole vastuvõetud otsusega rahul. Kui nüüd vallavanem ei tea, kelle poole pöörduda või millisele uksele koputada, et asi läbi arutada, siis on see küll juba murekoht.

Kommentaare ei ole: