kolmapäev, 25. veebruar 2015

Aasta puu

Sel nädalal jõuab lisaks Riigikogu valimistele lõpule ka Euroopa aasta puu valimine.
Kui parlamendivalimistel on pilt väga kirju ja eks inimestel erinevad eelistused ka, siis puu puhul võiks meil üksmeel olla. Arvan, et Euroopa aasta puu valimisel võib ka hiidlane ilma igasuguse kõhkluse ja kahtluseta saarlase poolt hääletada :)
Täpsemalt siis Orissaare tamme poolt, kes Eestit esindab.
Kohtusin selle puuga ise esimest korda gümnaasiumipäevil. Kui põhikooliõpilasena ei saanud ma kindel olla, et Saaremaa üldse olemas on, sest ma polnud seal käinud, siis NG ajal viis tee mind sinna mitu korda. Ka Orissaarde. 
Esimest korda olin seal sünnipäeva raames. Sinna mahtus ka laupäevane spordiprogramm staadionil. Esiti ei suutnud ma uskuda, et selline asi võimalik on. Ja kui oli selge, et on, siis arvasin, et tegemist on täiesti kõrvalise väljakuga. Aga ka see müüt sai purustatud. Eelmisel aastal mängisid endised koondisemehedki sõprusmängu raames seal muruplatsil.
Ahjaa, kes ei tea, siis see tamm asub ja elab keset jalgpalliväljakut. Jah, suur tammepuu, mis on keset jalgpalliplatsi! Ja seal väljakul mängitakse ka reaalselt ning regulaarselt jalgpalli.
Sel nädalal ehk viimasel hääletusnädalal ei ole hääled nähtavad, ent viimati oli meie tammel tihe rebimine ungarlaste esindajaga.

Kommentaare ei ole: