reede, 26. detsember 2014

Jõulud

Mulle väga meeldib, et koolis oleme aastatega liikunud kommertslike jõulude juurest nende pühade tõeliste ideede ja väärtuste lahtimõtestamiseni.
Selleaastase jõulupeo teemaks oli "Jagamise rõõm". Esinemised ja kõik peoga kaasnev oli samast ideest kantud. Näiteks klassisiseseid jõulukinke eriti enam ei tehtagi. Selle asemel oli nt III klass küpsetanud piparkooke kõigile õpilastele-õpetajatele, mille siis peol peale oma etteastet laiali jagas
Minu klass tuli sarnase idee peale. Küpsetasime üheskoos piparkooke ja jagasime need siis vallas inimestele koos heade soovidega laiali. Järgmiseks aastaks on samuti plaanid valmis mõeldud, kuidas veel kasulikumalt jõulurõõmu levitada.

Viimase koolipäeva ehk jõulupeo õhtu lihtsalt lesisin. Mitte midagi ei viitsinud teha. Kulus vast ära.
Nädalavahetus kulges asiselt, s.h J.Kõmmuse 100. sünniaastapäevaga seotult. Mulle avaldab tohutult muljet, kuidas tema järeltulijad hoiavad esiisa tegemisi au sees. Ühtlasi keskendusin enda ettekandeski sellele, et minu jaoks on Jegardi elutöö tema pere ja isaroll, mitte Gullkrona päästmine või rahvapärimuse kogumine, mis loomulikult on tähtsad ja tänuväärsed.
22-sel oli vahva jõululõuna töökollektiiviga Partsi veskis, magustoidu valmistamine ühendatuna piduliku söömaajaga.
Ka edasi on pühad rahulikult ja meeldivalt kulgenud. Loodan, et teil samamoodi.

Kommentaare ei ole: