teisipäev, 22. oktoober 2013

Eesmärgid

Nüüd võib öelda, et eesmärgid, mis kirja sai pandud, on täidetud. Olen rahul ja rõõmus, et neljakümne inimese jaoks olen esimene valik valla asju ajama.

Häältesaak jäi alla unistuste, ent ületas hirmud. Uue tulijana neljas tulemus teha ei ole kuidagimoodi halb tulemus iseenesest. Eesmärk (või ehk unistus?), mida kirja ei pannud- koguda suurem toetus kui vallavanem- sai samuti täidetud. Ka volikogu esimees õnnestus selja taha jätta.

Tuues veel võrdluseid mujalt, siis kultuuriminister kogus terve Pärnu linna peale 29 toetushäält. Lisaks temale ei pääsenud kohalikku volikogusse 33 kandideerinud Riigikogu saadikut. Loodan, et peamine põhjus oli inimeste adumine, et tegemist on peibutuspartidega.

Aga hääled häälteks, nüüd alles hakkab õige töö pihta. Loodan, et valimised võitnud Ühtne Emmaste jääb oma lubaduse juurde koalitsioon luua. Ei salga, et lootsin meile nimekirjana rohkem kui ühte kohta volikogus. Tõenäoliselt tähendanuks see seda, et keegi ei saavuta enamust ja koalitsioon tuleb igal juhul luua. Nüüd võib võitja soovi korral jõudu kasutada ja otsused üksinda läbi suruda. Hetkel oleme jõudnud vaid õnnesoove vahetada ja põgusalt asja arutada. Järeldusi teha on vara.

Kommentaare ei ole: