laupäev, 17. november 2012

Noortekogu

Eelmise kuu lõpus sai läbi viidud noorsootöötajate tunnustamiskonkurss ja -üritus. Komisjoni liikmena oli rõõm tõdeda, et me oskame häid inimesi/tegusid enda ümber märgata küll ning neid ka esile tuua. Oodatust rohkem esitati kandidaate.
Tulemustest saab lugeda ja pilte näeb siit.

Sama päeva õhtul allkirjastasin Hiiumaa noortekogu nimel koostöölepingu maavanemaga.  Sellest võid lugeda siit.



See oli viimane asi, mida noortekogu esimehena tegin. Sobis üsna hästi lõppakordiks. Oktoobri lõpus toimunud üldkoosolekul andsin juhtimise Käina tüdrukutele üle. Iga organisatsioon vajab aeg-ajalt värskendust ja uusi tuuli, see on selge. Lisaks tundsin, et ei jõua enam esimesele aastale omase aktiivsusega panustada. Siis oli mul üleliigset energiat ja mõtteid, aga vähe kogemusi, oskuseid. Nüüd on kaalukausid muutunud. Sestap nõustusin veel aasta juhatuses jätkama. Küll mitte juhina, vaid nõustaja-sekretärina. Kolmandaks on selge, et mida aasta edasi, seda vähem saan ma esindada noori. Jah, vana olemisest on asi kaugel, ent siiski.
Esimehe perioodi jooksul suurenes liikmeskond. Tõsi, käesoleva aasta algul võtsime eesmärgiks seda vähendada mitteaktiivsete liikmete arvelt. Ja seda ka tegime. Sellegipoolest on liikmete arv 2009. aasta algusega võrreldes suurem. Juhatuse koosolekute asemel rakendus avatud koosolekute süsteem. Leian, et see on positiivne muudatus, mis lasi suuremal hulgal noortel panuse anda ja kaasa lüüa. Kolmanda asjana tooksin välja suunamuutuse tegevuste osas. Kui varem oli põhirõhk üritustel, pidudel ja et lahe oleks, siis nüüd võin kaasa võtta nt ülesaarelise noorteküsitluse koolivõrgu osas, rahvusvahelise ettevõtlusuuringu, noortekogu kaasamise saare arengukava koostamisse ning eelmise maavanema planeeritud nõukoja liikmeks.

Kommentaare ei ole: