pühapäev, 25. november 2012

F1

Aasta 1994. Michael Schumacher põhjustab viimasel etapil Damon Hilliga kokkupõrke, mõlemad katkestavad ja sakslane võtab oma esimese MM-tiitli. Kahte meest jäi lahutama vaid 1 punkt.
Aasta 1997. Viimase etapi eel juhib Schumacher punktiga Jacques Villeneuve´i ees. Et sakslane tundus otsustaval etapil duellis alla jääma, rammis ta kanadakat. Schumacher katkestas ja hooaja arvestuses ta diskvalifitseeriti. Villeneuve oli kolmas ja võitis kolmepunktilise eduga MM-tiitli.
Aasta 1999. Eddie Irvine juhtis viimase etapi eel 4 punktiga Mika Häkkineni ees. Ent soomlane asus sõitu juhtima ja Ferrari piloot jäi neljandale kohale toppama. Arvasin, et ehk saab Schumacher, kes oli sel hetkel teisel kohal (ent hooaja kokkuvõttes jalaluu murru tõttu vaid viies), taas mingi trikiga hakkama. Aga ei- Häkkinen teenis oma esimese MM-tiitli.
Aasta 2003. Schumacher juhtis enne viimast etappi Kimi Räikköneni ees üheksa punktiga. Ent sakslane koges rajal ebaõnne, samas kui Jäämees lõpetas teisena. Siiski piisas Schumacherile kaheksandast kohast, et kahe punktiga MM-tiitel kindlustada.
Aasta 2007. Enne viimast etappi juhtis Lewis Hamilton nelja punktiga Fernando Alonso ja seitsme punktiga Kimi Räikköneni ees. Et britti segasid tehnilised probleemid, võtsid Ferrarid kaksikvõidu. See tähendas, et Jäämes tuli maailmameistriks ning Hamilton ja Alonso jäid üldarvestuses kõigest punkti kaugusele.
Aasta 2008. Hamilton juhtis viimase etapi eel seitsme punktiga Felipe Massa ees. Sõitu vürtsitas vihm. Kiireimaks osutus brass, kes finišijoonel arvas, et on maailmameister. Et Hamilton mõni kurv enne lõppu end viiendaks pressis, teenis tiitli hoopis tema. Mehi lahutas kõigest üks punkt.
Aasta 2010. Alonso edestas viimase sõidu eel Punaseid Pulle suhteliselt suure eduga. Mark Webber jäi 8 ja Sebastian Vettel 15 punkti kaugusele.  Aga et Alonso sõit kuidagi ei edenenud ja ta lõpetas alles seitsmendana, sai sõidu võitnud Vettelist läbi aegade noorim maailmameister.
Aasta 2012. Viimase etapi eel on Vettelil 13 punkti edu Alonso ees. Ootan põnevat ja ootamatut lõpplahendust.

Kommentaare ei ole: