teisipäev, 17. november 2009

Seagripp

Üha enam kogub hoogu seagripi teemaline paanika. No mida? Ukrainas on paarkümmend ohvrit. Aga riigis elab pea 47 miljonit. Soomes on paar surnut. Elanike arv kokku: umbes 5 miljonit. No kuulge! Tavaline paragripp tapab igal aastal mitusada tuhat inimest üle maakera.
Sööge küüslauku, tehke sporti ja hoidke end, siis ei tule ka grippi. Ja kui tuleb, siis aitavad tavapärased rohud sellest võitu saada. Vaktsineerimist ma küll ei usalda.

Samas kogub hoogu vandenõuteooria, et gripp on tahtlikult tekitatud ja valla päästetud.
Jean-Jacques Crèvecoeur on välja toonud mõndagi huvitavat:
  • Madame Bachelot (Prantsusmaa tervishoiuminister) küsis 2009. a. veebruari alguses konstitutsiooni seaduseloojatelt: Kas kogu populatsiooni sundvaktsineerimise programm on ebaseaduslik või põhiseaduse vastane? Selle peale vastasid eksperdid, et erakorraline tervishoiualane olukord on piisav põhjus jätta kõrvale indiviidi vabadus!
  • Kuidas on võimalik, et seagripi vaktsiini patent registreeriti 2007. aastal?
  • Millise kokkusattumuse tagajärjel président Sarkozy sai eelaimduse allkirjastada investeerimislepingu summas 100 miljonit eurot 9. märtsil 2009, et ehitada gripivastase vaktsiini tootmise tehast? Ja arvake, kus! Mehhikos, seal kus just pandeemia algas!
  • Miks meedia ega ükski ekspert ei tuleta meelde, et tavaline gripp tapab igal aastal 250000 - 500000 inimest s.t. üle 1000 surnu päevas (need on Maailma Tervise Organisatsiooni avalikud andmed)?
Kui vandenõuteooria rohkem huvi pakub, siis pange Crèvecoeur´i nimi otsingusse ja leiate lisalugemist.

Kommentaare ei ole: