teisipäev, 8. detsember 2020

November

Kui oktoober oli igati ootuspäraselt pöörane kuu, siis november tuure ülearu palju maha ei tõmmanud. Tõsi, mõningal määral siiski. Näiteks uneaega jäi kuu varasemasega veidi enam.

Kindlasti avaldas mõju COVID-positiivsete arvu kiire kasv kuu esimesel dekaadil. Välja on kujunenud aga operatiivne infovahetus ning tõhus koostöö erinevate asutuste vahel, mistõttu õnnestus kolded üsna kiiresti piiritleda ning tänasest on pilt mõõdukalt optimistlik.

4. novembril avasime Kärdla keskväljaku ning saarel oli külas riigihalduse minister Jaak Aab. Päev varem kohtusime kultuuriministeeriumi spordiosakonnaga.

Nädala lõpul toimunud tegevused lähtusid ennetusmeetmetest ning täna julgen hinnata, et hiidlased kannavad maske meelsamini kui mandril seda tehakse. Nii oli beebipäev üks esimesi sündmuseid, kus osalejad - v.a beebid - maske kandsid.

Kuu teisel nädalal andsid tooni volikogu komisjonid. Jätkus ka ühistranspordihanke ettevalmistamine, kuna tänane hankeperiood lõppeb 2021 aastaga ära ja 2022 alustab kas uus vedaja või parima pakkumise korral sama vedaja uutel tingimustel.

11. novembril asetasime Spordikeskusele nurgakivi ning saarel oli külas kultuuriminister Tõnis Lukas. Suulise lubaduse saime, et 2022 aastal mahub riigieelarvesse Hiiumaa muuseumihoidla ehitamine.

Saart külastas ka Rumeenia konsul, et üle anda autasu tõlkija Riina Jesminile ning arutada koostöövõimalusi Rumeenia ja Hiiumaa ettevõtjate vahel.

Kuu lõpus viimistlesime 2021 aasta eelarveprojekti, et see volikogule üle anda. Sellest dokumendist, aga ka volikogu istungist kirjutasin ka eraldi veidi pikemalt. Meeldiv, et eelarvestrateegia ehk kokkulepped lähiaastate investeeringute osas suudeti volikogus üksmeelselt teha.

Kuu lõpus külastas saart Eesti Vabariigi President.

Et Hiiumaa valiti maailma saja (keskkonna seisukohalt) kestliku sihtkoha hulka, siis oleme tegelenud Green Destinations teemadega. Sellega sobitub ka otsus, et loobume ilutulestikurakettide kasutamisest aastavahetusel.

Kuu sai ära saata advendi saabumisega. Äge, mida meie inimesed teevad. Näiteks võrratu päkapikumaa Suuremõisas või jõulumaa Emmastes, kus pakuti võimalust ka saanisõitu (ilma lumeta!) teha. Kärdlas on tehtud ettevalmistusi jõuluturu avamiseks.

Koondina võib öelda, et põnev on. Kohati ehk isegi üleliia. Ehk põhiülesannetega tegelemise sekka hüppab teemasid, mis tublisti energiat ja aega nõuavad, ent kui saaks valida, siis elaks maailmas, kus neid üles ei kerki.

Teistpidi on tekkinud tunne, millises meres ujun ning hakkab tekkima teadmine, millist ujumisstiili kasutada või kuhu poole tüürida, et lõpuks kaldale jõuda.

Kommentaare ei ole: