reede, 16. august 2019

Valitsus

Olin kuni eilseni täiesti veendunud, et see valitsus püsib edasi.
Vaatamata juttudele, et RE ja KE peavad läbirääkimisi. Jah, konsulteeritakse ja vesteldakse igal juhul. Ent isiksuste-tasandil on vastuolud piisavalt suured, et siit täna harmoonilist liitu ei sünni. Pigem oli neid jutte - KE kaalub valitsuse vahetust - vaja just Ratasel. Kaabude maha rahustamiseks.
Eilne näitas, et Martinil ja Mardil on kas väga igav või nende psüühika ei ole päris korras. Nii labaselt hakata ühe riigi olulisema asutuse juhti kangutama... Ohjah.
Lisaks olulisusele on PPA toetus rahva seas erakordselt kõrge - 90% ümber kõikumas. Erinevalt poliitikutest või valitsusest. Nii vaadates tundub eilne veel erakordselt jabur ja läbi mõtlemata. Ja omakorda ka rahustav, kainestav. Et M ja M oskavad kõva lärmi teha, ent oidu ei kipu liiga palju olema.
Täna ma enam nii veendunud ei ole, et valitsus püsima jääb. Aga millised on alternatiivid? Ega neidki palju ei ole. Ja samas on kõigi koalitsiooniliikmete jaoks oluline võimust kinni hoida. Mitmed on end uues ametis väga mugavalt tundma hakanud ning nüüd kui sellest loobuma sunnitakse, siis ei mõju see ka partei kui organisatsiooni sisesuhetele hästi. Ehk pakun, et kümne küünega hoitakse ikkagi olemasolevast kinni. Eriti kuna olulistes asjades - investeeringud, reformid jms - suudetakse ju kompromiss saavutada.

Kommentaare ei ole: