kolmapäev, 27. detsember 2017

Pühad

Ma ei ole suur jõulupühade sõber. Mul on oma teatud ootused neile pühadele ja tänapäevane norm väga ei vasta sellele. Tõsi, nii nagu paljude muude teemadega, on ka siin alternatiivseid arenguid. Ehk et kogu maailm ei torma üheskoos "ikka rohkem ja suuremaid/kallimaid kingitusi" hulluse poole.
Aga täna saan neile pühadele, mis kristliku kalendri järgi küll veel läbi ei ole, positiivselt tagasi vaadata.
Olid rahulikud ja mõnusad päevad. Lähtusid mõtteviisist et kõige paremad kingitused on need, mida sa silmaga ei näe ja käega katsuda ei saa.
Sekka mahtus ka käegakatsutavaid asju. Aga nii, et sellesse saab vaid rõõmsalt suhtuda. Näiteks kui 24nda õhtul küla vahel jalutasime, siis peatus meie juures auto ja andis üle miniatuurse kuusepuu. Päris kuusepuu. Kuusest voolitud. Väga vahva üllatus.
Samal õhtul jõudsime ka kirikus käia. Päris jõuluõhtul ei olnud ma seda aastaid teinud. Ja inimesi oli palju. Tegelikult on üldse Hiiumaal hetkel inimesi palju.
Silkamas jõudsin ka käia. Ehk et 25ndal tegin tosin kilomeetrit jooksusammul. Ning kohe lähen teen teise ringi.
Pealelõunal ootab ees koosolek ning homme tantsurühma jõuluüritus. Ülikooli asjadega on ka üpris kenasti kulgenud. Seega võib aastale joone alla tõmmata küll.

Kommentaare ei ole: