pühapäev, 22. jaanuar 2017

Laupäev

Esimene semester on ühele poole saanud. Ehk eksamid tehtud. Oodatust pareminigi. Sest eesmärgiks ei seadnud ma kõrgeid hindeid, saati siis näiteks cum laudet, vaid et teemad enda jaoks selgeks saada.
Näiteks üheks põnevamaks aineks osutunud "filosoofilis-antropoloogilised käsitlused inimesest" eksam oli vana-kooli stiilis. Ehk tõmbasid endale pileti, said mõned minutid valmistuda ja siis vastasid konkreetse küsimuse/teema. Tõmbasin endale "postmodernistlik, holistiline, komplementaarne ja konstellatiivne mõtlemine filosoofilises tähenduses". Ja kui vestlus pidi kestma viis, maksimaalselt kuni kümme (sest õppejõud arvestas viis inimest tunni kohta, koos ettevalmistusajaga) minutit, siis mina vaatasin veerandtunni möödudes kella ja ei suutnud ajakulu ära imestada. Arvasin, et räägin täiesti mööda ja õppejõud oma küsimustega püüab midagigi minust kätte saada. Kui aga hindeks kõlas suurepärane, siis ilmselt päris nii ei olnud siiski :)  Tundub, et seoste loomine nii näiteks ajaloos toimunu kui Hiiumaa ja Õnnepalu, Tüüriga sobis.
Seevastu nädal varem, taas laupäeva ennelõunal, mistõttu avanes jällegi võimalus esimese praamiga mandrile sõita, pakkus eksam teistpidise üllatuse. Kui aine ise oli pigem loogiline ja ülesanded nõudsid rohkem loomingulisust ja koostööd, siis eksamis oli vaja ka teooriat vallata. Midagi siiski peakolu sisse oli talletunud ehk seegi sai suht korralikult tehtud. Julgesin kursaõelegi oma vastuseid näidata.
Samas ei saa varjata, et uurimistöö alustega läks võrreldes teiste ainetega märksa keerulisemalt. Ei istu see kuiv teoreetiline teadmine ühe või teise uurimismeetodi kohta.

14ndal ehk peale viimast eksamit suundusin aga pealinnast Laulasmaa poole. Noorte Kotkaste pealike keskkogu. Mille sisuliselt poolest hoopis enam istus mulle õhtune vaba aeg ehk spaa külastus ning meeldiv ja toekas õhtusöök. Ka teisest päevast jäin ilma, kuna pidin kindlasti kodusaarel olema ehk viimase praamiga tagasi tulema. Graafiku järgi ohtlikud veosed ja broneeringut ei saanud. Reaalsuses aga Leiger ning ruumi maa ja ilm. Lisaks viimasele sõidule kohaselt kiire väina ületamine.

Kuu kolmandale laupäevale lisas aga veidi värvi teistmoodi ajugümnastika. Mälumäng. Õnnestus päris korralik ports õigeid vastuseid kirja saada ja tiim järgmisesse vooru aidata.

Kommentaare ei ole: