reede, 29. jaanuar 2016

Volikogu

Täna siis esimest korda volikogu esimehe ülesandeid täitmas. Mis iseenesest ei ole oluline. Niisamuti nagu istungil korraks tundus, et mõned mitteolulised (vähemalt volikogu istungit ja põhiülesandeid arvestades) teemad tahavad peaosa saada.
Ehk et Kristi, kes oli 2013.aastal suuremaid Tiidu toetajaid vallavanema kohale, on nüüd usaldusaluse suhtes ülimalt kriitiline. Kurb, et erinevad nägemused ja vastuolud on nad omavahel päris karmide (avalike) süüdistuste ning solvamisteni viinud.
Positiivsena saab välja tuua, et valla 2015.a. tulumaksu laekumine oli ka kogu aasta lõikes tosina protsendipunkti võrra 2014ndast üle. Ja ei ole näha, et 2016 peaks halb aasta tulema. Käesoleva aasta eelarve läbis esimese lugemise ja konkreetsemalt saab selle kohta sõna võtta veebruaris.
Et vallavanemale ja volikogu esimehele planeeriti eelarveprojektis palgatõusu, aga eelnõu polnud keegi volikogu jaoks koostanud (KOKSi järgi saab nende palka määrata/muuta vaid eraldi volikogu otsusega), tegin seda ise, saamaks aimu, kas töötasu tõusu peetakse vajalikuks. Ja et jõulude ajal leiti, et vallavalitsus ning volikogu (kes sellest küll loobus) peaks sarnaselt valla töötajatele jõulutoetuse saama, esitasin ka eelnõu volikogu ja vallavalitsuse liikmete hüvitiste osas. Et igasugu toetuste ja preemiatega nende kahe puhul tegelema ei peaks, vaid oleks konkreetne ja läbipaistev süsteem. Selle teine ja veel olulisem mõte oli/on motiveerida volikogu liikmeid enam osalema ja panustama volikogu istungite töösse. Ehk et arutada, kas see kui sõidu- (või ka aja-)kulud kompenseeritaks, motiveeriks või võimaldaks rohkem panustada.

Kommentaare ei ole: