reede, 3. oktoober 2014

Arengukava

Sel nädalal alustasime arengukava koostamise protsessis kogukonna kaasamisega
Terve kuu jooksul on kolmapäevaõhtuti viies valla otskonnas ideeõhtud, kus selgitame välja sealsed ootused ja lootused. Kaardistame hetkeolukorra ja murekohad, üheskoos mõtleme, kas, kes ja kuidas need lahendada saaks.
Esimene õhtu Jausas läks korda. Inimesi oli loodetust veidi rohkemgi. Eks sellist suhtumist, et "mis ma sinna ikka lähen, niikuinii minust midagi ei sõltu ja üldse midagi muutu" kohtab igal pool. Öeldi ka Jausas otse, et paari aasta eest istuti täpselt samas ruumis üheskoos, räägiti ja peeti plaane. Tõsi, siis oli nö võõrustajaks teine seltskond. Ehk mingid lootused olid inimestel olemas.
Kuigi suurem osa teemasid olid etteaimatavad, tuli ka uut välja ja arvan, et paari teema juures jõudsime ühisele arusaamisele, kuidas sellega edasi liikuda.
Neli õhtut ootab ees.

Olen seda meelt, et kui arengukava uuendamine käsile võtta, siis teha seda ikka põhjalikult. Räägi inimestega, kuula, mis neil öelda on. Kui kogu seda rada läbi käia ei taha, siis poolikut asja ka teha ei ole mõtet. Siis on pigem mõttekas teha nö paber riiulisse ehk ametnike seltskonnas vana arengukava lihtsalt veidi uuemate andmetega täiustada.

2 kommentaari:

LiisP I Cvr_2_Cvr ütles ...

Hea suhtumine, millega v6ib niii palju muuta... ja paremuse poole.

Ma "n2en" iga p2ev, mismoodi uued ideed aina tulevad aga j22vad paberile seisma, riiulisse.. et siis kellelegi uhkustada, et n2e, "Meil on!"- aga keda see aitab?

Iirimaalt n2ide j2llegi, mida pidevalt t6dema pean on see, et- "there's laws/rules&regulations, but NO ONE to force them"... et juttu on palju aga keegi ei suuda tegutseda...

Aga tubli! J2tka samas vaimus, aktiivik! :)

Hergo Tasuja ütles ...

Oleme ausad, ega Eestis asjad ka ideaalsed ei ole. Kohati kaugel sellest. Aga olen seda meelt, et kirudes ei jõua edasi. Tuleb olla optimist ja anda ise panus, et midagi muuta.