neljapäev, 26. september 2013

Sõber

Eesti korvpalliliidu juhatus sai U-20 koondise liikmetelt kirja, et treener Andres Sõber alandas neid. Et kasutas sobimatuid väljendeid. Hiljem selgitas Rapla korvpalliklubi peatreener, et poisid ise kuhugi ei pöördunud, pigem kinnitasid nad teiste kirjapandut (ehk pealekaebamist).

Totter olukord. Suured mehed, kas tõesti ei suuda isekeskis omavahel asju ära klaarida? Ja mille pärast kossupoisse omavaheliste intriigide keskele tõmmata vaja on.

Mäletan, et ETV saates “Tähelaev” (selles, mis Sõbrast rääkis) U-20 koondislased küll pigem kiitsid Andrest ja tema stiili.

Usaldan siinkohal Martin Müürseppa. "Spordis tuleb väga tihti ette hirmsaid momente ja teatud mõttes võiksid need olla noortele mängijatele õpetlikud. Kui sa pead paar kuud olema ühe treeneri juures, siis see aeg tuleb ära kannatada. Kui seda ei suuda, siis… järelikult ollakse liiga hellad ja pehmed," ütles Müürsepp ERR spordiportaalile.

Noortetasemel tuleb jah tasa ja targu läheneda, ent 20sed mehehakatised- koondises mängivad kutid-, kes plaanivad lähitulevikus korvpalliga leiba teenida, peaks ikka nii tugeva sisuga olema, et igasugusest tögamisest end häirida ei lase. Sest spordisõbrana usun, et Sõber kellegile meelega küll sisse ei sõida, otse ja kohati karmilt ütlemine ongi tema stiil.

Stiilinäide siin.

Kommentaare ei ole: