teisipäev, 29. jaanuar 2013

Mõistulugu

On üks hoone. Ehitis, mida igapäevaselt paljude inimeste poolt kasutatakse. Nii päeval, töö raames, kui ka õhtusel ajal vaba aja sisustamiseks. Hoone on lõbus ja vahva, usutavasti on ta ka ise rahul, et tal niivõrd tihti külalisi käib. Eriti väikeseid inimesi, kes kilkavad rõõmust ja kes siiralt ning südamest selles hoones viibimist naudivad.
Ent üks punase värviga seostuv asutus ei luba sellel hoonel sellisel kujul eksisteerida. Või õigemini lubab, aga ta ei tohi endas külalisi, eriti noori külalisi, võõrustada. Poleks juba ammu tohtinud, ent hoone peremehel puudusid võimalused rohtu osta, et tolle asutuse ettekirjutus kõrvaldada.
Nüüd tekkis omanikul võimalus ravikuur läbi viia.
Hoone kasutajatele teatati esialgu, et läheb nädal. Millal täpselt, ei öeldud. Hoone peremehi esindav tegevjuht teadis (vähemalt ise ta kindlasti nii usub). Ent info ei liikunud. Kuni ravikuur ei toimunud, polnud sest hullu.
Seejärel lasti linnuke lendu. Tuli info, et kulub nädal. See lükati aga peagi ümber. Saabus info, et hoone vajab lausa kuupikkust ravi.
Mis seal ikka, mõtlesid hoone kasutajad. Kurb, aga tuleviku nimel tuleb ohver tuua. On parem nii hoonele, kui selle kasutajatele. Eriti aga väga noortele kasutajatele, kes julgelt seal liikuda saavad. Sest punase värviga seostuval asutusel ei ole siis enam põhjust nuriseda.
Kui ravikuur mõne päeva kestnud oli, jäi see ootamatult katki. Arstionud ei tulnud enam tagasi. Ametliku info kohaselt otsivad sobivat arstirohtu hoone jaoks.
Hoone kasuema ehk nö selle administraator nagu peenemad prouad ütleks, infot selle kohta ei saanud. Niisamuti ka teised hoone kasutajad. Nemad olid oma plaanid ümber teinud, teadmata, et tegelikult võiksid nad hoonele külla minna, teda rõõmustada. Kindlasti oleks mõlemal poolel hea meel.
Kui üks hoone peamisi kasutajaid sellelt tegevjuhilt küsis, et miks need arstionud siis ikkagi ei tulnud ja kas nüüd ravikuur pikeneb, siis sai ta ootamatu vastuse. Aga nad ei pidanudki sel nädalal tulema. Esimestel päevadel võeti vajalikud proovid, sisselõiked, et end asjaga kurssi viia. (Nüüd nädalajagu lastakse asjal lihtsalt seista?) Ja uuel nädalal läheb töö lahti.
Ootamatu selle kõige juures oli aga see, et tegevjuhi arvates oli see info ju nii loomulik, et kõik teadsid seda. Ta olevat nii ju rääkinud sellisest asjade korraldusest. Ja kõik hoone kasutajate endi huvides!
Kahjuks ei tea, kellega ta seda rääkis.... Sest kõik hoone kasutajad otsisid alternatiive. Nende info põhjal peaks hoone hetkel operatsioonilaual lebama ja lõikus läbi viidama. Ja hoone arvab, et senised kasutajad on tema hüljanud...

Kommentaare ei ole: