teisipäev, 14. detsember 2010

Kettkiri

Sain sellise kettkirja, mille ära täitsin. Vastused on siin:

1. Kas sulle meeldib jõul? Miks?

Ei meeldi.

See püha on ära rikutud kapitalistliku ühiskonna poolt. Kas Jõuluvana ongi päriselt Coca-Cola autoga ringi sõitev papi? Kas pühade ainus eesmärk ongi teha kingitusi neile, kellest sa hoolid? Ja kes kinki ei saa, polegi sulle oluline? Et pole tähtis, kui palju sa igapäevaselt kellegile oma kõige kallimat ressurssi- aega- kulutad, vaid kellele sa kingi kuuse alla viid.

Jõulud peaks olema rahu aeg. See aeg, mil mõtleme neile, kellest hoolime. Neile, kel ei lähe nii hästi kui meil ja võimalusel toetame neid. Aeg, mil istutakse perega ühiselt maha.

2. Kujuta ette, et nende jõuludega läheb kõik täpselt täkke ja nad tulevad just sellistena nagu sa tahad. Kuidas ja koos kellega need jõulud mööduvad?

Šnegurotškaga kusagil kaugel üksikul saarel. Või siis teine variant, et olen taas väike-väike poiss, kes siiralt Jõuluvana usub ja pika luuletuse pähe õpib ning terve kuu viks on, et ikka kink saada.

3.Milline on su esimene jõulumälestus?

Tõesti ei mäleta...

4. Kas sa kartsid lapsena jõuluvana?

Pigem mitte. Praegu kardan teda rohkem :)

5. Parim jõulumälestus?

NG jõulupidu Kuri koolimajas 2003.

6. Lemmik jõulutoitude seast?

Kapsas mekib hästi.

7. Kus veedad sellel aastal jõulud?

Hiiumaal.

8. Kas sul on mingeid jõulutraditsioone?

Ei. Isegi kuuske ei too. Või tegelikult jõululaupäevane saunaskäik vist on ikka traditsioon.

9. Sinu jõulukingisoov?

Olen juba mitu aastat palunud lähedasi mulle kingitusi mitte teha. Loodan ka see aasta mitte midagi saada. Olen öelnud, et selle asemel andke see raha neile, kel seda rohkem vaja on.

10. Parim kink, mille oled jõuluks saanud?

Ükskord sain ühe väga erilise kirja....

11. Kes ei peaks sellel aastal kinki saama?

Et nagu kes on olnud halb laps? Kui nii küsida, siis kingist võiks loobuda näiteks meie President (üsna ebapopulaarne jutt, ma tean), kes minu hinnangul sel aastal millegi pädevaga hiilanud ei ole. Pigem on enda mainet rikkunud, oma vaoshoitud käitumisega (valitsuse suhtes) teist valitsusaega välja teenides. President valitakse sügisel, tuletan meelde. Viimane käik oli nn allikakaitseseaduse välja kuulutamine.

Ja kingita jätaksin ka globaalse soojenemise ning sellest tingitud sademeterohkuse. Lumine talv on väärtus omaette, aga kaks aastat järjest ei peaks hanged hargivaheni olema.

Kolmandana nimetaksin iseenda, sest ka mina ei vääri kingitust.

Teiste suhtes loodan, et kõik kes siiralt kinki loodavad saada, selle ka saavad.

12. Mida soovid oma blogikülastajatele?

Et Jõulud oleks midagi enamat kui paaniline kingituse otsimine poest (ja raha lugemine selle jaoks), söömisorgia ja kingiralli, kingituste sorteerimine (sest oleme ausad, päris paljud kingid jäävad heal juhul tolmu koguma, halvemal rändavad „kadunud asjade maale“) ja viimaks ahastus, et kuhu kõik raha kadus.

Loodan, et saate pühade ajal korralikult puhata, nii füüsiliselt kui ka vaimselt. Et mõtleksite sellele, mis teil olemas on ja tunneksite sellest rõõmu. Et peaksite meeles neid, kes seda väärt on. Et leiaksite võimaluse mõne heateo teha. Ja et peale pühi oleksite õnnelikumad kui praegu.

Sain selle Marjult. Edasi saadan, mhmmm ..... kellegile kindlasti

Kommentaare ei ole: