esmaspäev, 26. märts 2007

tagasivaade valimistele

Ajee, valimised on läbi! Läks enam-vähem nii, nagu ma ennustasin, ainult Reformierakond ja Keskerakond said 2 järgneva arvel rohkem kohti, kui mina arvasin.
Vaene Rahvaliit... Villu oli reklaamis nii vahva, aga need paganama jõgevamaalased ei oska teda hinnata- isegi Võsa-Pets sai rohkem hääli. Halloo!!! Nüüd võeti Villul parteis pagunid ka maha. Õnneks on rahvaliidus toredaid inimesi veelgi- Ester “tasuta joped” Tuiksoo näiteks, kes hetkel erakonda juhib. Kindlasti hakkab kõik nüüd ülesmäge minema. Võrdsete võimaluste Eesti ikkagi!
Mõni kohe ei oska kaotada. Saan aru, et Sakala lammutamise algus 5.märtsil võis olla pime juhus- seda plaaniti seltsimees Rebase juhtimisel pikalt. Ja ka Leedo kava praamipileti hindu tõsta, et järjekordi lühendada(!) võis puhtjuhuslikult valimisjärgsele ajale sattuda. On väheusutav, et majandusministri vahetumine (ja tema partei opositsiooni jäämine) siin mingit rolli mängis. Slavik on siiani nii tublilt inimesi saartele ja tagasi sõidutanud. Võiks lausa öelda, et ta teeb seda puhtalt ligimesearmastusest, kasu ta sealt vaevalt saab. Ja või ta tahabki. Tema on tegude mees. Näiteks tahab ta ju ka pealinlaste elujärge parandada. Selleks ehitab ta Vabaduse väljakule hiiglasliku parkla, kus võib-olla parkimise eest tasu ei võetagi. Sadamates saab küll tasuta auto hoiule jätta, kui ei soovi sellega üle sõita.
Aga ega see maailm nii roosiline ka ei ole. Näiteks miks oli vaja Kadri Bussov MTV-st lahti lasta?? Ja seda veel emakeelepäeval. Mina usun, et selle taga on meie armas haridusminister Mailis. No tema kohe ei oska kaotada. Oli tal üldse tarvis valimistel kandideerida? See oli ju ette teada, et tal eriti hästi ei lähe. Lätis oleks ehk rohkem hääli saanud... Kui tulevane pedagoog, ütlen küll suure südamerahuga, et mul on väga hea meel Mailise mitte jätkamise üle. Las kasvatab oma lapsi. Seda peaks ta küll suure südamerahuga teha saama, kuna oma reformidega on ta- võiks lausa öelda ainuisikuliselt- Eesti haridussüsteemi ideaalilähedaseks muutnud. Head lapsed kasvavad vitsata!

Kommentaare ei ole: