teisipäev, 28. september 2010

Võimuvõitlus

Venemaa president Dmitri Medvedev allkirjastas täna ukaasi Moskva linnapea Juri Lužkovi (74) ametist vabastamisest. Dokument jõustus otsekohe, vahendas Interfax.

Lužkov jäi ametikohast ilma, sest riigipea kaotas tema vastu usalduse. Julge samm Dima poolt. Aga oodatud lüke. Kui Medvedev oma peaga mõtleva mehe muljet jätta tahab, siis ta peab sama liini jätkama ja "teenelisi" vanureid pensionile saatmagi.

Lužkov sai Moskva linnapeaks 1992. aastal president Boriss Jeltsini ukaasiga. Pärast seda on teda kolm korda valitud tagasi.

esmaspäev, 27. september 2010

Inglise keel

Kuulsin ükspäev raadiost laulu, mis jäi mind kummitama. Muidu igati viks laul, noore õrnahäälse neiu esitatud. Aga fraas tundus nii imelik.
"I hope she dies, I hope she dies, I hope she dies, I hope she dies."
Mõtlesin, et miks too preili kellegi surma soovib. Ja mis täna selgus? Ta ei soovigi :) Oli hoopis, et "I hope she flies, I hope she flies, I hope she flies, I hope she flies."
Inka õps missugune :D

teisipäev, 21. september 2010

Kindlustusspetsialistid

Kui enamikul inimestest on tervise-, auto-, maja- või elukindlustus, pakuvad mitmed firmad ka imelikke poliise, vahendab Õhtuleht.

4 kõige imelikumat kindlustust, mis inimestele tehtud:

1. Kehaväline rasestumine: kolm Šotimaalt pärit neitsit olid nii mures, et Jumal võib nad rasestada, et lasid teha endale kindlustuse, mis tagab neile 1,5 miljonit dollarit, kui see juhtuma peaks.

2. Rinnakarvad: üks kuulsus palus kindlustada oma rinnakarvad seitsme miljoni dollari väärtuses.

3. Hiidkrabid: kui Birminghami Sea Life'i akvaariumisse toodi hiiglaslikud Jaapani krabid, lasi ettevõte teha 1,5 miljoni dollari suuruse poliisi juhuks, kui mõni külastaja peaks kinnisesse akvaariumi pandud krabide tõttu surema või vigastada saama.

4. Taimaa rahutused: kindlustamaks turistidele turvalist pinda, pakub Tai valitsus turistidele rahutuste poliisi.

esmaspäev, 20. september 2010

Äriidee nr 1

Vase kokkuostuhinna tõus ligi 75 kroonini kilogrammi kohta tähendab, et viie- ja kümnesendised oleks vasena maha müüa kasulikum, kui pangas eurodeks vahetada.
Pangas saaks kilogrammi kümnesendiste eest 53 ja pool krooni, kokkuostus maksab vasekilo 74 krooni.

Kuhu viid sina oma sendid?

Tegija


Kätetu ja jalutu 42-aastane prantslane Philippe Croizon ujus 13,5 tunniga üle La Manche´i väina.

pühapäev, 19. september 2010

Mõnna-mõnna :D

Mõnus päev siiani.

Ärkasin selle peale, et kutsuti pannkooke sööma.
Lõuna ajal otsustasin jooksma minna. Tundus, et läheb selgeks, vihmapilved pugesid justkui peitu. Jõudsin umbes kahe kilomeetri kaugusele kodust, kui taevaluugid avanesid. Kuigi eriti tume ja pilvine polnudki, langes ikka parajaid piiskasid. Üsna kiiresti olin märg. Märg kui kassipoeg, mõtlesin. Ja siis jällegi, et huvitav, mille pärast kassipoeg üldse märg, ja veel läbimärg olema peab? Sörkisin edasi ja mõtisklesin. Lahenduseni ei jõudnudki... :D Kui olin juba märg, siis mõtlesin, et teen ikka planeeritud ringi ära, niikuinii enam märjemaks minna ei saa. Ja õigesti tegin. Peagi piilus pilve tagant päike ja asus mind hoopis kuivatama.

Aga ikkagi, miks on kassipojad läbimärjad?

neljapäev, 16. september 2010

Noortesõbralik ajakirjanik

Eesti Noorteühenduste Liit (ENL) autasustas täna Tallinnas Õpetajate Majas toimunud meediakonverentsil "Kas ühiskonna valvekoer hammustab?" noortesõbralikuimat ajakirjanikku ning meediakanalit.

Erinevad organisatsioonid ja žürii nomineeris noortesõbralikuimaks ajakirjanikuks järgmised ajakirjanikud:

  1. Urmas Vaino, Eesti Televisioon ja Raadio 2 (noortevaldkonda toetava suhtumise, hea noorsootööga kursisolemise eest ning noorteüritustel koolitajana kaasalöömise eest),
  2. Alo Raun, Postimees Online (haridus- ja noorte osaluse teemade aktiivse kajastamise ning mõistmise eest),
  3. Ott Järvela, Õhtuleht (noortesõbraliku suhtumise ning koolitustegevuse eest),
  4. Agne Narusk, Eesti Päevaleht (suure koostöötahte ja süvenemise ning noorte töö ja haridustemaatika kajastamise eest),
  5. Maris Sander, Eesti Ekspress (empaatilise, läbinägeliku ja mõistva suhtumise eest noorte teemade ja probleemid kajastamisel),
  6. Liis Ehavere, Nädaline (maakondliku noortelehe eestvedamise ja noorte motiveerimise eest),
  7. Hergo Tasuja, Hiiu Leht (noorte tegemiste kajastamise ning noortesõbraliku kirjutamisstiili eest),
  8. Marju Himma, Tartu Postimees (hea haridus- ja üliõpilasteemade tundmise ning ajakirjandusteadmiste arendamise eest).
ENL kuulutas konkursi noortesõbralikemate ajakirjandustegijate leidmiseks välja rahvusvahelisel noortepäeval ja rahvusvahelise noorte aasta alguses 12. augustil Tartus. Noorsootöötajad, noorteorganisatsioonide liikmed, huvijuhid, noortega töötavad spetsialistid jt said žüriile teha ettepanekuid 12. septembrini. Tunnustamise eemsärgiks on tänada ajakirjandustegijaid ja motiveerida noorte osaluse, hariduse ning noorte arvamuse senisest mitmekülgsemat kajastamist Eesti ajakirjanduses.

Täpsemalt loe siit!

esmaspäev, 13. september 2010

Õpetussõnad

Inglise teadlased on järjekordselt põhjapaneva uurimusega välja tulnud.

Oxfordi ülikooli psühholoogiaprofessor Charles Spence leidis, et joojad kallavad lühikesse laia klaasi kuni 80 protsenti rohkem jooki kui pikka ja sihvakasse, isegi kui klaaside tegelikud mahud ei erinenud. Uurimusest selgus, et isegi elupõlise kogemusega baarmenid valavad laiadesse klaasidesse peente ja kõrgetega võrreldes 26 protsenti rohkem alkoholi.

Seega, kui tahate baaris rohkem jooki saada, valige madal lai joogianum :)

pühapäev, 12. september 2010

Kurb

Eile uppus kuulitõukaja Taavi Peetre...

Laupäeval kella 18 ajal juhtus Võrumaal Tamula järvel paadiõnnetus, misjärel jäi kadunuks 27 aastane hiidlasest kergejõustiklane.
Sel suvel Eesti läbi aegade teise tulemuse 20.33 tõuganud Peetre poeg saab sügisel kaheseks. Kurb.

106

Eesti vanim elusolev mees, Karl Plutus tähistas eile oma 106ndat sünnipäeva.
Ja veel aasta tagasi lõi mees oma sünnipäeval tantsu. Talvel kukkumine sundis sedapuhku selle triki tegemata jätma. Eile lubas endine jurist, et kui ta 107 saab, siis kepsleb jälle põrandal :) Kirglik kalamees kasutab jalutuskeppi vaid sellepärast, et aastal 2000 sõitis talle purjus autojuht otsa. Õnne ja tervist sulle, Karl!

laupäev, 11. september 2010

Sügis

Esimene sügiskuu ehk september on kiirelt alanud.
Eelmine nädal algas kool. Esimene esimene september õpetajana :) Mulle koolipapa amet meeldib. Kool, kollektiiv ja õpilased on ka meeldiva mulje jätnud.
Laupäeval, 4. septembril oli Hiiumaa noortekogu üldkoosolek. Tore oli uusi nägusid kohata- s.t. et MTÜ Ankru liikmeks astuvad uued (loodetavasti tegusad) noored.
See nädal oli esimene täispikk koolinädal. Lisaks tundidele ja nende ettevalmistamisele (mis polegi nii üle-jala-tehtav, kui sisukaid tunde anda tahad) tuli koostada aine töökava. Teisipäeval käisin verd andmas. Üle pika aja kahjuks. Kuigi paremal käel torgati veen puruks, mistõttu koju minnes olid mõlemad käed kinni seotud, ei kurda. Seejärel kohtusin Kärdla noortega ja rääkisin noortevolikogust. Tundub, et on olemas entusiastlik seltskond, kes valmis linna noortevolikogu looma. Hea.
Kolmapäeval esindasin oma valda Kodukandi liikumise projekti "Tegusad külad- tugev Hiiumaa" Pühalepa valla kohtumisel.
Neljapäeval sättisime noortelehe Glasuur külgedele. Polnudki nii lihtne.
Eile ja täna käisin mesiniku koolitusel.
Samas on juba mitu päeva nohu kimbutanud. Sellest põhjustatuna ka peavalu ja uimasus. Kahjuks pole olnud võimalik end ravida ka eriti. Hea nipp on 200 grammi ja ohtralt küüslauku ning teki alla higistama. Esimest ei saa see kuu tarbida (vt paar postitust tagasi) ja teist pole ka olnud võimalik väga süüa, et mitte selle järele lõhnata :) Nüüd siis täna olen üsna palju seda sisse ajanud ja homme arvatavasti lesin terve päeva. Õnneks on telekast, mida vaadata- vormel ja kossu MMi pronksimäng ning finaal.

neljapäev, 9. september 2010

Nädal

Esimene täispikk koolinädal selja taga. Mõnus :)

laupäev, 4. september 2010

Õpetlik näide

Naised, ärge tirige mehi poodi, kui nad tõesti ei taha teiega kaasa tulla. See on kiri, mis saadeti ühe kaupluse poolt oma kliendile.

Austatud proua Gäthryn Kivi

Samal ajal, kui avaldame Teile siirast tänu selle eest, et olete aastaid olnud meie truu klient ning kasutanud meie kliendikaarti, on meie Kassisaba Supemarketi juhtkond asunud kaaluma võimalust keelata Teil ja Teie perekonnaliikmetel külastada meie firma kauplusi, kuni teie abikaasa ei muuda oma käitumist meie teeninduspiirkonnas.

Alljärgnevalt lisame vaid osalise nimekirja tema rikkumistest, mis kõik on mõne viimase kuu jooksul tuvastatud Kassisaba Supermarketi kaupluste valvekaamerate abil.

30. apr. Võttis riiulist 20 pakki kondoome ja sokutas neid suvaliste inimeste ostukärudesse, kui nood mujale vaatasid.
5. mai. Pani kõik äratuskellad kellade osakonnas tirisema viieminutise intervalliga.
21. juuni. Viis sildi "Ettevaatust! Märg põrand!" vaibaga kaetud alasse.
3. juuli. Vahtis otse valvekaamerasse ja kasutas seda peeglina, et nina nokkida.
13. juuli. Sebis kahtlustäratavalt mööda supermarketit edasi-tagasi ja ümises (tundmatu aktsendiga) laulda "Idjot voina narodnaja".
2. august. Peitis ennast valmisriiete varna sisse ja hüüdis sealt möödujatele: "Võta mind! Võta mind!"
29. aug. Läks proovikabiini ja pani ukse kinni. Seejärel karjus sealt kõva häälega: "Siin ei ole tualettpaberit!"

Tallinn
30. august 2010

Lugupidamisega
Airiin Szipelg
Juhataja
Kassisaba Supermarket

Grill

Vot sellise sõbra sõime eile ära:




Sõbrad käisid Võrumaal jahil. Seal mingi kohaliku jõe ääres olla neid ropult palju. Rajavad aga tamme ja ujutavad metsi üle.
Paar tükki jäi püssitoru ette. Eile pistsime ühe suitsuahju ja teine läks grilli peale. Päris huvitav liha. Täitsa söödav. Ja suht palju söödavat materjali saab ühest loomast.

Muidugi ilm oli super väljas grillimiseks :D Tuul ulus justkui oleksid kõrvaga vastu veduri vilet. Ja loomulikult pidid vihmahood ka aegajalt üle käima. Temperatuur oli suvine 8 kraadi. Aga ainult nõrgad kurdavad :)