reede, 28. detsember 2007

Horoskoop

Aitäh perekond Pauksonid. Nüüd ma tean, mis uus aasta toob. Mida mulle siis ennustati?

"Teid ootab ees igas mõttes suurepärane kodune elu. Saate kodustega ülihästi läbi ja suhtlete aktiivselt oma vanematega. Pole välistatud, et võtate ette suurema remondi. Veedate üsna palju aega sõprade seltsis. Suhetes töökaaslastega ootavad üllatused. Püüdke hoiduda tegemast järelemõtlematuid otsuseid. Olge ettevaatlik, et teie tegevused ei väljuks seaduslikkuse raamidest. Võib juhtuda, et olete sunnitud mõnda aega veetma mõnes kinnises asutuses. Kõige paremini sujub vaimne töö ja loominguline tegevus ning tegelemine millegi ilusaga."

kolmapäev, 19. detsember 2007

Energiajook annab tiivad?

Red Bull pidi andma tiivad. Tundub, et ainsad tiivad, mida ta anda saab, on inglitiivad. Ja ingliks saadakse teadagi kuidas...

Prantsusmaal keelati energiajoogi Red Bull müük ära pärast seda, kui suri 18-aastane atleet, kes oli seda enne korvpallimängu joonud neli purki. Tema surma põhjuseks märgiti täiskasvanu äkksurma sündroom.

Energiajoogid sisaldavad süsivesikuid, vitamiine ja mineraalaineid ning muid toimeaineid, nagu kofeiin, tauriin, glükoronolaktoon ning taimsed ekstraktid.
Kofeiin stimuleerib südant ja kesknärvisüsteemi ning tõstab vererõhku. Energiajoogi tarbimine suurendab oluliselt päevas tarbitava kofeiini kogust ning võib seetõttu kaasa tuua üleärrituvust, rahutust ja unehäireid.
Tauriin on aminohape, mida meie organism toodab ise, aga mida leidub ka igapäevases toidus, eriti liha- ja kalatoodetes. Energiajookide tauriini-sisaldus võib olla kuni viis korda suurem võrreldes tavatoidust saadava tauriini kogusega. Uuringud on seostanud suurtes kogustes tauriini tarbimist kõrvalekalletega käitumises, suurenenud aktiivsuse ja liikumismotoorika häiretega.
Kofeiini ja tauriini koosmõjul võib tekkida lühiajaline diureetiline reaktsioon ehk organism toodab rohkem uriini, mis põhjustab organismi vee- ja naatriumikadu.
Energiajookide tarbimine spordivõistluse ajal võib olla eluohtlik, kuna sportimisel kaotatakse higiga palju mineraalsooli, vee kadu suurendab veelgi energiajookides olev kofeiin. Sportimisel suureneb vererõhk ja südame löögisagedus, energiajookides olev kofeiin suurendab seda veelgi.

esmaspäev, 3. detsember 2007

Õnnitlen, härra Putin

Venemaal on lõppenud demokraatlikud Duuma valimised ja oh seda üllatust, võitis Ühtne Venemaa. Hommikuse seisuga, kui loetud oli 98% häältest:
Ühtne Venemaa 64,1 protsenti häältest, Venemaa Kommunistlik Partei 11,6 protsenti, Liberaaldemokraatlik Partei 8,2 protsenti ja Õiglasel Venemaal 7,8 protsenti häältest.

Seega on rõõm tõdeda, et meie kallis idanaaber saab jätkata oma senist sõbralikku, avatud ning demokraatlikku joont. Putin hoolib! (vaata või kõrvalolevat pilti)

Minu südamlikud õnnitlused!

pühapäev, 2. detsember 2007

Täna on 1. advent

Kuna on Advendiaeg, mis mõeldud puhkamiseks - lisaks on ju ka pühapäev, millel on sama mõte -, siis lisan siia ühe meeleoluka luuletuse. Tasub sellele mõelda! (pildil minu venna töölaud)

"Tööd ei tee"
Esmaspäeval tööd ei tee,
teisipäeval puhkan veel,
kolmapäeval sügan pead,
neljapäeval nahka vean,
reedel jalgu kõlgutan,
laupäeval mõtteid mõlgutan-
varsti käes on pühapäev.