kolmapäev, 28. mai 2014

La Decima

Vot see oli alles finaal. 90+3 minuti värav, mis viib lisaajale. Seal aga kindel ülekaal ja karikavõit. Kümnes Meistrite Liiga karikas. Super!

Tõsi, minu naabrid vist nii ei arvanud, kui Ramose tabamuse tõttu hõiskasin :)  Samas keegi kaebama ei tulnud.


laupäev, 24. mai 2014

Finaalid

Poolaeg Meistrite Liiga finaalis. 
0:1 ... Samas usun Reali lõputult ja loodan õhtul positiivsete emotsioonidega magama minna.

Kevadel ongi spordimaailmas finaalide aeg. Näiteks seesama Real- tõsi, korvpallipool sellest- mängis alles nädala eest Euroliiga finaalis. Poolfinaalis rõõmustasin Barca vasta saavutatud uhke võidu üle. Finaalis tuli leppida kaotusega. Et võitis nö väike tiim, autsaider, siis polnud asi väga hull.

Korvpalli Eesti meistriliiga finaalseeria pakkus ühest küljest rõõmu. Kalev võitis. Lausa 4:0. Aga teisalt muutub seis sedaviisi eesti korvpallis igavaks. Mis sa siin ikka aasta-aastasse omavahel madistad. Eriti veel kui viimased kolm aastat on seeriad nii ühepoolsed. Tahaks et meeskond ikka Euroopas tegusid teeks.

Aga nüüd tagasi minu jaoks kõige olulisema finaali juurde. See on põhimõtteline vastasseis. Atletico vs Real. Kaks ühe linna klubi. Reali La Decima on nii lähedal.

neljapäev, 22. mai 2014

Valimised

Proovi(si)n sel korral valimisi teise nurga alt vaadata. Valimiskomisjoni liikmena. Jaoskonnas käis eelvalimiste kolme päeva jooksul alla 1% nimekirja kantud inimestest. Ja nagu kommentaaridest (mida ilmestab uudis, et e-valijate arv ületas 100000 piiri) kuulen küla peal, siis päris paljud on sel korral valinud e-hääletamise. Kas siis selle lihtsuse pärast või on uudishimu järele proovimiseks nii suur olnud.

esmaspäev, 19. mai 2014

Nädal

Oh, kui vahva võib olla pühapäeva hilisõhtul, kui see pikk nädal läbi on. Eriti teades, mis ees ootab.

pühapäev, 18. mai 2014

E

E-hääletamine. Lihtne nagu voodis teise külje keeramine. Ei saa aru neist, kes e-hääletamist maha teevad. Või siis tegelikult saan küll aru. Võib arvata, et nende põhiline valija ei ole arvutikasutaja või siis ei valda seda nii hästi. Seega hoidub ta e-valimistest. Samas kui teiste peamine sihtgrupp on arvutikasutaja ja seetõttu jõuab just nende valijaid rohkem oma otsusest teada andma. Teine asi on see, et kui laps või lapselaps läheb (vana)ema-(vana)isa poole, et tema elu lihtsamaks teha läbi e-valimise. Võib juhtuda, et enne otsuse tegemist ta küsib oma esivanemalt tõsimeeli, et kas ta tõesti ikka soovib just selle inimese/partei poolt hääletada. Ja oma last või lapselast ikka kuulatakse ju. Pealegi, eks see euroteema ole ka rohkem (lapse)lapsele kui talle endale hoomatav ja seeläbi vajalik.

reede, 16. mai 2014

Dilemma

Terve nädala hoidsin Linnameeskonna järgmiseks mänguks valmistumisega distantsi. Ühest küljest oli palju muud tegemist. Teisalt planeerisin endale Kassari jooksu ja teatasin juba eelmisel mängul, et seekord minuga ei saa arvestada.
Nüüd täna oli siis olukord sealmaal, et algkoosseisu jagu mehi koos ei olnud. Lisaks tõsiasi, et Hiiumaalt läheks kolm gümnasisti. Ent neil pole juhilube. Ehk on vajadus transpordi järele.
Ei olnud põnev lõunapaus...
Igatepidi kehva situatsioon. Jooksma tahaks minna. Saati, et trennipoisse sinna sai kutsutud. Samas ise olin nõus nimetusega abitreener. Sellega kaasnevad ka kohustused. Vähemalt minu silme läbi vaadates.
Seekord, pärast mitmeid telefonikõnesid, langes otsus jalgpalli kasuks. Lisaks õige arvu meeste kokku saamisele on ka transport siis organiseeritud.

neljapäev, 15. mai 2014

Nädal

Kui pühapäeval ei olnud jalgades suurt midagi tunda- liigamängus küsisin vahetuse, kuna teadsin 2:0 eduseisus kaks vahetust olevat ning arvasin sellest äärepooliku positsiooni arvestades kasu sündivat-, siis teisipäeval oli pilt teine.
Kehalise kasvatuse päev. Kergejõustik. Sealhulgas noorematel 60 ja suurematel 100 m jooks aja peale. 9 klassiga jooksin nende ärgitamiseks ise kaasa. Ja kui siis 50-60 m peal kintsud pakkudeks muutusid, siis sain aru, et päris korras asi veel pole :) 
Tahtsin küll eile, aga no lihtsalt ei mahtunud päeva sisse ära. Seega tegin testjooksu täna. Ca 10 km rahulikus tempos. Sai joosta küll. Kuigi ideaalist on asi veel kaugel.
Samas on praegu, peale jooksuringi, hoopis värskem olla, kui nt eile või üleeile.
Terve nädal on sisutihe olnud. Hommikul kodust välja ning ca 12 tunni pärast tagasi. Teisalt annab jõudu teadmine, et töö juures on vaid järgmine nädal nö tavaprogrammist jäänud. Siis koolitus-üritused-võistlused jne.
Täna otse töölt klassiõhtule. Väga mõnus oli suht mere ääres, sooja päikese käes lihtsalt olla. Aeg maha võtta. 

pühapäev, 11. mai 2014

Jooks

Tõestuseks eelmisele postitusele. Kui muidu kulges teine ring enamjaolt tempos 4 min/km, siis viimased 500m läbisime samuti ca 4 minutiga. Fotod perekond Käärilt.

laupäev, 10. mai 2014

Jooks

Emadepäeva jooks. 10 km. Aeg 44:06.
Ilm oli suhteliselt sobiv jooksmiseks. Väga õrn tuul, stardieelselt kerged vihmasabinad, ent jooksu ajal piilus isegi päike korraks pilve tagant.
Stardi eel küsisin Kärdla linna jooksul tugevat tempot teinud Mihklilt, et mis aega joosta plaanib. Et kas võtan üldse sappa või lasen tal minna. Mainis 43-45 minutit. Lisaks aasisin Alekseiga, et tal tuleb raske jooks- lapsed said juba medalid kaela, kus siis isa kehvem saab olla.
Need vestluskatked mõjutasid ka jooksu.
Stardist lippas Tammeveski ees minema. Võtsin võrreldes Kärdla jooksuga tunduvalt rahulikumalt. Samas mida meeter edasi, seda lähemale liidrile liikusin.
Kell näitas kaheksandat minutit, kui tundsin, et hingamine on korras ja mootor hakkab tööle. Umbes kolmanda kilomeetrini liikusin vahetult liidri selja taga. Siis liitus meiega Aleksei.
Sealt edasi asusin ise vedama. Esimesed 5 km ajaga 21.19.
Et ülejäänud juba kaugele jäid, oli selge, et võitja tuleb nimetatud kolmikust. Ja keegi ei kavatsenud eest ära ka pageda, seetõttu liikusime mõistliku tempoga minu juhtimisel.
Vast 7 km peal oli Tammeveskil raske hetk, siis tõstsin tempot. Aleks tuli kaasa. Proovisin ka temal eest pageda, ent kuuendat käiku polnud. Teisalt on tegemist sitke mehega- hambad ristis tuli kaasa.
Umbes kilomeeter enne finišit, maanteelt metsa vahele keerates proovisin viimast korda. Aga nägin, et ei pääse kuhugi. Siis võtsin tempo maha ja üsna rahuliku kiirusega liikusime lõpuni. Leppisime kokku, et lõpetame üheskoos.
Kui peakorraldaja otsustas, et kaksikvõitu ei tule ja otsustab silma järgi määratud fotofiniš, olin korraks ehk pettunud. Samas juba minut hiljem oli mul rõõm Alekseile antud kuldmedali üle. Mees oli seda täiega väärt.

Enda tulemused on ka ülesmäge liikumas. Kärdlas kolmas, siin teine, Kassaris?

Ja kui viimastel kilomeetritel mõtlesin, et täpselt kaks kuud tagasi olin nädal aega haiglas, siis tuleb hetkel rahul olla. Jalad on ka jooksujärgselt korras ja homme ei tohiks probleemi olla jalgpalli mängida.

teisipäev, 6. mai 2014

Juhe

Nädala algus taas selline, et juhe oli korralikult koos.

Kui ma endale kohustuse võtnud olen, siis proovin ikka südamega asja kallal olla. Kohati oleks aga targem ehk boheemlaslikumalt läheneda. Endal kergem. Või siis veel lihtsam, kohe pakkumistest keelduda. Mis sest, et tegelikult võivad need osalejatele kasulikuks osutuda. Ent eeltöö on kurnav kohati.

Ja kohe üldse ei meeldi mulle olla nö vaheaste ehk info vahendaja. Aga abist keelduda on ka raske. Samas oleks tegelikult eri osapoolte otseühendus tõenäoliselt efektiivsem. Ei läheks midagi nö tõlkes kaduma.

Esmaspäeva õhtul tegin vaatamata sisutihedale päeval jooksutiiru. Lõi pea klaarimaks. Eile jõudsin koju alles 20ks ja vaimselt ei jaksanud. Jäätis ja lesimine teleka ees pidid aitama välja lülituda. Tänan Elioni eraldi Eurovisiooni kanali eest. Pilt ETV-st ja heli R2-st. Sest Eurovisiooni põnevaim pildiline osa oli minu meelest vaheklipid osalejate riigilippudest. Juure-Kivirähk´i valimatu sõnavaling sobis aga päris hästi taustaks.

Täna magasin koguni kella kaheksani. Minu kohta ikka väga hea :)  

laupäev, 3. mai 2014

Talgud

Tegime ära ehk Teeme Ära talgupäev edukalt möödas.

Ei saa öelda, et väga aktiivselt talge reklaaminud oleks. Sotsiaalmeediast lasin läbi, e-koolist ka. Õpilastele mainisin.
Aga seda enam on heameel, et eeldatava 10-15 inimese asemel jõudis oma panuse anda 30 osalejat. Ja et Tõnis kaasas nö spetsialistid konkreetsete tööde jaoks, veebis ja koolis info jagamise kaudu jõudsid kohale noored spordihuvilised, kellest nii mõnigi töökusega silma paistis, siis sai ettenähtud programm edukalt täidetud. Kiitus kõigile!

Pildiline ülevaade tehtust. Tõsi- mitte sugugi kõik ei jäänud kaadrisse. 18 pinki sai endale uued katted; takistusraja puust atraktsioonid sai puidukaitsevärviga üle tehtud; jalgpalliväravad valge värviga vööbatud; tenniseplats ja selle ümbrus pealekasvavast rohust-võsast puhastatud; väljakuteäärne puuderivi harvendatud; staadionimajas inventuur tehtud ja asjad korrapäraselt seatud; 10 kilo banaane ja 36 liitrit vett/kalja ära joodud-söödud.

Tahaks loota, et sellele järgnev tähendab spordikompleksile uut ajastut. Et sellele elu sisse saaks. Et mõne aasta pärast ei oleks taas vaja talgutöid organiseerida, sest mõni objekt on kinni kasvanud vms.

neljapäev, 1. mai 2014

Jooks

Kärdla linna jooks. 4 km. Aeg 16:38. 
Ilm oli ühtepidi jahe ja üldse mitte maikuule kohane. Teisalt jooksuks isegi veidi sobilik ehk mitte palav.
Poiste (ehk kuni 1998 sünniaasta) klassis võistlev Tammeveski pani tugeva tempo alguses peale. Mõtlesin, et hoian tema sappa. Eks näis, kaua kestab. Kohe minu taga oli veel üks mees.
Nii kolmekesi kordamööda äraminekukatseid tehes kulgesime. Peale politseimaja ehk ca poole distantsi peal tundsin, et algtempo on liiga kiire olnud.
Järgmise kilomeetri võtsin rahulikult. Samal ajal sai jooks uue liidri, samuti poisteklassi võistlev jalgpallipoiss Nurk rebis meist mööda. Mina omakorda jäin esikolmikust veidi maha.
Lõpu eel ehk ca viimase 500 peal tekkis taas tunne, et nüüd võiks jooksmist alustada. Ent siis oli hilja. Seega alguses peas olnud mõte- "eks näis, kaua kestab"- osutus vääraks. Hoopis ise pidanuks tagasihoidlikumalt alustama.
Üllega autasustamist oodates vesteldes ütles ta õigesti- tuleb pikem soojendus teha. Samas on kokkuvõttes hea meel, et jooksu dikteerisid noored mehehakatised. Eelmisel aastal olid nad vahetult minu selja taga. Aastaga on Nurk ja Tammeveski (ehk selle aasta esimene-teine) oma aega pooleteise minutiga parandanud.

Nüüd järgmisel nädalavahetusel ootab Emadepäeva jooks. 10 km. Siis nädal hiljem Kassari jooks, ca 20 km. Ja kuu aja pärast Hiiumaa maraton.

Jalgpall

Teistsuguse tulemuse korral olnuks väga huvitav vastasseis finaaliks kujunenud. Mourinho ja tema taktikanipid vs tema endine klubi, Real Madrid.
Samas oli omamoodi vahva näha "suure geeniuse" järjekordset- juba neljandat ühtejärge- poolfinaali takerdumist Euroopa tähtsaimal klubidevahelisel turniiril.
Võib-olla läks mees- fännide ja juhtkonna survel?- liiga julge taktikaga mängima. Ehk pidanuks jätkama talle edu toonud "bussi parkimist". Meenub Milano Interiga sel viisil Barca elimineerimine. Või alles möödunud nädalavahetusel Liverpooli auti mängimine.
Igal juhul sai selgeks, et hetkel on Euroopa (kui mitte maailma) tugevaim vutikants Madridi linn.

1. Mai

Ärkasin hommikul krabina peale. Vihmapiisad langesid aknaplekil, jooksid selle äärele ning hüppasid hopsti maapinnale. Õhudessant jäi aga loodetust tublisti lühemaks.

Eile aeti päästedepoo ette kaks tuletõrjemasinat. Seisavad justkui stardivalmis asendis. Ennetus volbriöö pidustusteks? Samas tundub, et nõiad siin ringi ei lennanudki.