teisipäev, 27. september 2011

Kuld


Kulla hind langes üle 10%. Kõik kulda ostma!

Et siis saaks taaskord rääkida, kuidas ja kui kõrgele kulla hind kerkib.

laupäev, 24. september 2011

Put it in

Venemaa peaminister Vladimir Putin võttis vastu ettepaneku kandideerida riigipeaks. Valitsusjuht ja Ühtse Venemaa liider kinnitas seda võimupartei tänasel kongressil Moskvas, vahendas RIA Novosti.
«Tahan väljendada tänu positiivse reaktsiooni tõttu, mis järgnes mulle tehtud ettepanekule kandideerida Vene presidendiks. Minu jaoks on see suur au,» kinnitas Putin.
Praegune valitsusjuht väljendas lootust, et pärast tema võitu presidendivalimistel asub peaministri ametikohale senine riigipea Dmitri Medvedev.

Üllatus missugune. :) Kas oli mõni muu variant? Idanaaber tõestas, et neil on kõik kindla kontrolli all- ei mingeid ootamatuseid. Putin (või keegi hall kardinal, kes teda juhib) on kindlalt riiki tüürimas ja seda ei muuda mitte miski. Ja nii ongi.

reede, 23. september 2011

Nädal

Kolmapäev oli taaskord lõõgastav ja värskendav tööpäev. Koolinoorte kergejõustiku MV. Ehk terve päev Kärdla staadionil.
Võistlused algasid kohe positiivselt. Pendel- ja tavalises teatejooksus 3 kulda ja 1 hõbe meie koolile. Nelja stardiga! Hiljem lisandus mitmevõistluses veel 7 medalit. Tublid. Ja üsna meeldiv oli seda pealt vaadata.
Eriti kui arvestada, missugust poleemikat need võistlused koolis tekitasid. Mõni arvab, et koolist puudumine on katastroof. Tõsi, õppimine on koolis nr 1. Aga haridust ei saa ainult koolipingis. Leian, just vastupidiselt, et mida rohkem koolipingi tagant väljas käiakse, seda rohkem omandatakse.

Homme Sõru sügislaadal. Kutsuti. Ja lubasin end abiks. Päevajuhiks või nii. Eks hommikul selgub, mida täpsemalt tegema pean :)
Õhtupoolikul külaseltsiga Mihklipäeva tähistamine. Ja päris õhtul üks põnev koosolek. Tahaks loota, et see teeb asjad selgeks, et mingi seisukoht (veel parem- otsus) võetaks vastu. Ei viitsi enam seda mängu mängida.

Täna lõuna ajal paistis sügiseselt soe päike. Läksin oma rattaringi tegema. Vaatasin veel, et kummalt poolt see tuul puhub, et kas suundun algul Kärdla või Hellamaa suunas. Valisin vastutuult sõitmise ja väntasin Heltermaale. Ja arvake, kas sel ajal, kui otsa ringi pöörasin, puhus tuul taaskord (ja poole tugevamalt) vastu?

teisipäev, 20. september 2011

Täpsus

Vaatasin täna pangakonto väljavõtet ja ohhooo- umbes nädal tagasi tuli selline ülekanne:

0.01






Arve nr.267 kultuurikeskuse rent-enammakstud summa tagastamine

neljapäev, 15. september 2011

Sügis

Katia tuli, kiskus korraks pluusihõlmad lahti, lasi oma jahedaid käsi tunda ja lahkus taas. Kõik käis palju lihtsamalt ja kiiremini kui arvati.

Ise aga on kohati tunne, et ma ei oska kuidagi "ei" öelda. Võtan endale muudkui uusi kohustusi. Kõik on toredad ja asjalikud ettevõtmised, ent siiski. Ei saa ju öelda, et mu graafik praegugi tegevusetuse käes piinleks.

reede, 9. september 2011

Kloun

Tänane Õhtuleht kirjutab Pavelist, kes ühtelugu juhtimisõiguseta sõidukit juhib. Sel aastal on politsei teda selle eest viis korda kinni pidanud. Pavel ise selgitab oma teguviisi sellega, et sõita on vaja ja autokooli ei saa juhiluba tegema minna, kuna istub pidevalt arestimajas.
Käesoleval aastal on ainuüksi märtsis ja aprillis mehele karistuseks määratud ühtekokku 50 päeva aresti.
Tekib küsimus, et kas ta tõesti ei saa aru, mille eest ta arestimajas istuma peab?

Lumesõda

Kes te olete oodanud lugu sellest, kuidas Pühalepa vallavalitsus ilma põhjuseta ühepoolselt oma lepinguid lõpetab, leiate selle SIIT.

Ja ma tean, kuidas nad mind ei salli, sest kavatsen veelgi nende J.O.K.K. asju ja ebaeetilisi toiminguid päevavalgele tuua.

neljapäev, 8. september 2011

September

Meedias on viimastel nädalatel kajastatud Eesti riigijuhtide ära jäänud Hiina-visiite. Pigem on olnud suhtumine, et küll olid ikka lollid ministrid, et Dalai-laamaga kohtusid augustis. Nüüd Hiina karistab. Las ta siis nä karistab. Statistika näitab, et Hiina ei ole Eesti riigi jaoks üldsegi oluline kaubanduspartner. Ja pealegi ei saa me enda väärtustest loobuda. Olnud ise aastaid võõrriikide võimu all ja soovides teiste tunnustust pälvida, peaksime Tiibetist aru saama ja neid toetama. Umbes sarnast juttu rääkis ka põllumajandusminister Postimehes artiklis "Miks ma Hiinasse ei sõitnud?" Soovitan.

Tööl on äge. Ja kuigi esmaspäeval suudeti mu närv mustaks ajada, sest mitme ukse lukuaugud topiti nööpnõelu täis, täitus keha juba päev hiljem positiivsete emotsioonidega. Ja iga päev saab tublisti naerda. Mõnus.

Vaba aeg kulub spordile. Esmaspäeval kohtasin jooksuringil kolme rästikut. Kõigepealt oleksin ühele parajalt suurele peale astunud. Liikusin edasi, ag heitsin veel pilgu üle õla ja kui uuesti silmad jooksusuunda seadsin, oli uus madu jalge ees.
Teisipäevane vutiõhtu pakkus kustumatuid emotsioone. Väga raske oli õhtul magama jääda, sest adrenaliin oli niivõrd kõrgele aetud. Sellist Eesti mängu tahaks veel ja veel näha. Korvpalli EM ei taha ka ära lõppeda :)

Ja nüüd siis lõpuks homses Hiiu Lehes peaks minu valla-teemalised lood ilmuma.

laupäev, 3. september 2011

Töö

Eesti Noorteühenduste Liidu suvekoolis osalesin meeskonnajuhtimise koolitusel. Seal toodi välja USA uuringu "Miks inimesed TEGELIKULT töölt lahkuvad?" tulemused. Usun, et need saab (võib-olla mõningaste parandustega) ka Euroopa ja Eesti konteksti üle kanda.

Top 10 oli igal juhul selline:

1. Ebapädev juht
2. Puuduvad karjäärivõimalused
3. Toetuse-tagasiside puudumine
4. Lubaduste mittetäitmine
5. Ei arvestata individuaalsete vajadustega
6. Vale inimene teeb vale tööd
7. Liigne bürokraatia
8. Arvamust ei kuulata
9. Töö ja eraelu tasakaal pole paigas
10. Madal töötasu

Sport

Reedel osalesin kehalise kasvatuse ainesektsiooni koosolekul. Alguses kiskus üsna tuliseks, aga rahunemise järel saime võistluskalendri paika. Üsna loomulikult (kuigi ei tea miks?) võtsin ühe võistluse- jalgpalli- korraldamise enda peale. Augusti viimasel päeval kutsuti kampa Emmaste X Rattarallit korraldama. Võtsin ka selle pakkumise vastu. Mis sest, et sügisene graafik on niigi niiiii täis... Tuleb lihtsalt paremini aega planeerida, ütleb optimistlik pool minust.

Lisaks liitusin teist aastat kampaaniaga Septembris ei joo (s.t tilkagi). Eelmine aasta tulin toime, kuigi sellele järgnev esimene nädalavahetus oli päris põnev :)

Terve viimase nädala olen jõudumööda ka noortelehe Glasuur X numbriga tegelenud. Järgmine teisipäev läheb küljendaja kätte.

Ja loomulikult annab päevadele (ka öödele) vürtsi kergejõustiku MM, mille tõttu tihti 0400 üles tõusnud olen, et võistlusi ikka otse vaadata. Ja algas ka korvpalli EM, mis pealelõunaid-õhtuid sisustab.